Home   /   Depressie en je omgeving   /   Getuigenissen   /   De kleine (en minder kleine) problemen van het leven aanpakken

Getuigenissen


Katrien
Prof. Dr P. Sienaert
Alain P
Patiënt
Marianne C
Patiënt
Claudia B.
Patiënt
Peter F
Patiënt
Anoniem
Patiënt
Jasper D
Zoon
Guy Swinnen
Muzikant
Tony
Partner
Sandra D
Collega

De kleine (en minder kleine) problemen van het leven aanpakken

Mijn huisarts schreef me een half jaar geleden voor de eerste maal een antidepressivum voor. Ik moet toegeven dat ik me sindsdien veel beter voel. Ik vertrouwde mezelf en anderen opnieuw. Ik had weer moed en geloofde in wat ik deed.

En plots, als een donderslag bij heldere hemel, stierf mijn vader aan een acuut hartinfarct. De eerste dagen na zijn dood moest ik alles regelen en voelde ik relatief weinig emotie. Maar die kwam later eens te meer. Ik had constant moeite om mijn tranen in te houden en was kwaad op mezelf dat ik nooit aan mijn vader zei dat ik zielsveel van hem hield.

Ik vreesde dat ik ondanks mijn medicatie terug in een depressie belandde en raadpleegde opnieuw mijn huisarts. Die stelde me gerust: ‘Als je nog altijd goed slaapt, sport, graag je werk doet en eetlust hebt moet je niet panikeren. Maar sta jezelf vooral toe om te rouwen.’ Hij leerde me dat antidepressieve medicatie je de depressie verhelpt, maar daarom je gevoelens niet helemaal afvlakt. Ook hier geldt de boodschap: ga gevoelens niet uit de weg en neem voldoende tijd voor jezelf.

"Het is niet omdat je antidepressiva neemt dat je niets meer van gevoelens kan of mag hebben. Ga je gevoelens niet uit de weg en trek voldoende tijd uit voor jezelf."
Beoordeel deze pagina