Home   /   Depressie en je omgeving   /   Getuigenissen   /   Hallo, oude ik, leuk je terug te zien

Getuigenissen


Katrien
Prof. Dr P. Sienaert
Alain P
Patiënt
Marianne C
Patiënt
Claudia B.
Patiënt
Peter F
Patiënt
Anoniem
Patiënt
Jasper D
Zoon
Guy Swinnen
Muzikant
Tony
Partner
Sandra D
Collega

Hallo, oude ik, leuk je terug te zien

Langzamerhand verloren mijn weekends hun glans. Ik sportte niet meer, ging niet meer uit. Het enige wat ik nog deed was drinken, eten en tv kijken. Ik deed mijn werk nog wel behoorlijk, maar had er geen zin meer in. Alles en iedereen kon me gestolen worden! En mijn zeurende moeder kon ik gewoon niet meer verdragen.

Uiteraard merkten mijn collega’s dat er iets fout liep. Een van hen nam de moed om erover te praten. Ik barstte in tranen uit…iets wat me nooit eerder overkwam.

Op haar aanraden contacteerde ik mijn huisarts. En dat had ik beter veel eerder gedaan!

De dokter vertelde me dat ik leed aan een ziekte die "depressie" heet en dat ik me met de hulp van geneesmiddelen en psychotherapie na een paar weken opnieuw ‘mezelf’ zou voelen.. Na een behandeling van vier weken kreeg ik mijn lichamelijke energie van vroeger terug. Ik voelde me niet uitbundig zoals door drugs of na een paar biertjes. Ik was gewoon opnieuw mezelf, met veel zin om allerlei leuke dingen te doen. Mijn psycholoog leerde me daarenboven omgaan met de stress en druk die mijn familie op me legt.

"Na een behandeling van vier weken kreeg ik mijn lichamelijke energie van vroeger terug. Ik voelde me niet uitbundig zoals door drugs of na een paar biertjes. Ik was gewoon opnieuw mezelf, met veel zin om allerlei leuke dingen te doen."

Natuurlijk zijn al mijn problemen nog niet verdwenen. Ook mijn moeder is niet gestopt met zeuren. Maar dankzij de geneesmiddelen kan ik alles wat beter aan. Ik weet nu trouwens waar mijn grenzen zijn; tot waar ik mag gaan en wanneer ik mijn lichaam wat rust moet gunnen.

Beoordeel deze pagina