Home   /   Depressie en je omgeving   /   Getuigenissen   /   Ik was ervan overtuigd dat de arts zich vergiste

Getuigenissen


Katrien
Prof. Dr P. Sienaert
Alain P
Patiënt
Marianne C
Patiënt
Claudia B.
Patiënt
Peter F
Patiënt
Anoniem
Patiënt
Jasper D
Zoon
Guy Swinnen
Muzikant
Tony
Partner
Sandra D
Collega

Ik was ervan overtuigd dat de arts zich vergiste

Ik had al enkele maanden de indruk dat ik niet meer vooruit geraakte. Ik ging wel werken, maar zonder veel fut. Mijn huis was een puinhoop en mijn uiterlijk kon me nog minder schelen.

Ik ging langs bij mijn huisarts. Die zou me wel iets oppeppend kunnen voorschrijven. Misschien had ik gewoon wat vitamine- of ijzergebrek?

Ik stond nogal sceptisch tegenover de diagnose "depressie" en tegenover het antidepressivum dat mijn arts me voorschreef, maar enkele weken later leek ik weer de oude, ik had zin in mijn werk en werd terug fier op mijn huis en mezelf. Kortom, ik blaakte weer van zelfvertrouwen. Tijd dus om te stoppen met die pillen!

Maar stilaan sloop er weer een gevoel van weemoed in me. Ik voelde me weer futloos en had nog in weinig zin. Het had wellicht te maken met het grijze weer…althans dat maakte ik mezelf wijs. Uiteindelijk nam ik toch contact op met mijn arts. Na een goed en openhartig gesprek stelde hij opnieuw de diagnose “depressie”: ik was hervallen, doordat ik veel te snel met mijn medicatie was gestopt.

"Ik dacht veel te snel dat ik genezen was en besefte pas nadien dat ik nog niet met mijn medicatie had mogen stoppen. Vanaf nu stop ik enkel nog op advies van mijn arts. En kan het niet meer zonder, dan is het maar zo. Ik ben vooral blij dat mijn zelfvertrouwen weer helemaal terug is. En dat laat ik niet meer los!"

Hij overtuigde me dat ik moest proberen om mijn geneesmiddel te blijven innemen zonder onderbreking. En daarenboven raadde hij me ook aan een psycholoog te raadplegen. Ook dat was een goede tip; ik kon er al mijn vragen kwijt en ze gaf me meer inzicht in de ziekte. Een paar weken later keerde mijn oude "ik" terug. Hoe had ik het weer zover kunnen laten komen?  Nu mijn zelfvertrouwen teruggekeerd is, wil ik echter wel dat dat zo blijft. Als mijn arts denkt dat dit enkel met medicatie kan lukken, dan moet het maar zo. Mij goed voelen is nu prioriteit!

Beoordeel deze pagina