Home   /   Depressie en je omgeving   /   Overzicht tips van lotgenoten   /   Het is begonnen met een enorme vermoeidheid, net een griep, veel spierpijn.

Het is begonnen met een enorme vermoeidheid, net een griep, veel spierpijn.

Ik heb zelf depressie ondergaan. Het is begonnen met een enorme vermoeidheid, net een griep, veel spierpijn. Ook waren precies mijn zintuigen sterk afgezwakt. Smaakte minder, hoorde slecht,...

Ik had veel verdriet en een compleet slecht voelen. Ik werd ook geconfronteerd met donkere gedachten dat ze zonder mij beter af waren.

Mijn depressie heeft te maken met het aanvaarden van mijn beperking, daarom moest ik mijn beperking duidelijk maken naar mijn omgeving door het gebruik van een wandelstok. Het heeft mij ook enorm geholpen dat iedereen die ik belangrijk vond het wist en er dus rekening mee kon houden. Ik ben altijd eerlijk geweest naar mijn partner. Het hielp me ook om mijn partner bevestiging te vragen dat alles wel in orde zou komen omdat je op een bepaald moment dat vertrouwen in jezelf kwijt bent.

De natuur deed me deugd om de rust terug te vinden en ik probeerde zoveel mogelijk te rusten. Nam hulp in het huishouden aan, zocht ander werk en zorgde voor zoveel mogelijk opvang voor mijn dochter.  Dit alles, therapie en medicatie hebben me er door geholpen.

Beoordeel deze pagina